April 12, 2014

Nurul's(Cousin) Engagement day. 12042014

macam kejap je masa berlalu. macam tetiba dah sampai harinya majlis pertunangan. dulu sibuk dengan merisik. walaupun umur dah masuk 22 tahun. muda lagilah kot :p tapi memang tak lari orang dok tanya bila turn diri sendiri. mimpi sahajalah. kena habis belajar dulu. dapat kerja. bagi gaji parents merasa. barulah boleh session menggatal nak kahwin :'D






persiapan sehari sebelum majlis pertunangan sepupu.








saya tak membantu langsung. tahu tahu hantaran cousin dah siap siap sendiri dah hias :)






 
setelah di-make up kan.





paling suka kuih tart blueberry tu. makan sampai satu pinggan sebab sedap sangat.
suka decoration untuk hidangan kuih muih ni. 
mengikuti citarasa saya yang suka benda floral and pink.





sempat tangkap gambar sendiri dan upload di Instagram "the day".
menjadi tanda tanya kepada kawan kawan :'D

mereka ingat saya nak bertunang diam diam.









with Nurul(on the right) :) the bride to be.






masa ni make up saya tak cair lagi. tengok muka lepas makan.
pucat ya ampun.







with her colleague, Ayu.
she's married. tak sangka sama baya :')








7 berbalas 5. ke 5 berbalas 7?








sampai sudah pihak lelaki :)





perbincangan.





snap gambar dulu :)








sesi bergambar sebelum disarungkan cincin.








sarung cincin~






berapa kali praktis senyum masa di tingkat atas.
siap make up artist suruh sebut "S" bila nak senyum.








bakal mak mentua.








Nurul. with her mom and soon to be in law :)








bersama tunangan orang :D

tak tahu dah nak letak caption apa ni. 





masa ni tudung saya dah ke depan. make up dah cair :')







 
guna monopod dengan sepupu yang lain.







paling suka apam comel ni.








gambar kontroversi. semua ingat saya yang tunang lepas pose gambar ni dekat instagram :'D asyik bikin orang tertanya tanya. nanti bila betul betul bertunang orang tak percaya dah :'D












suka tisu dia. comel sangat sampai tak sampai hati nak guna.







baby dengan bunganya.










cincin tunang.









jeng jeng jeng.










bersama mak busu, mak uda dan baby :)







my sister (the middle) lambat sampai sebab atas urusan kerja. maka dapat tangkap gambar dengan Nurul lambat sedikit. padan muka :P








 
again. the monopod.







my sister with Nurul.








 
pelamin dan monopod.





nampak benar saya dah berisi :p





Nurul masuk dalam gambar akhirnya. the monopod is a life saver.







1









 
2 and 3








 
ambil 10 shoots. tapi malu sebab orang sekeliling pandang kami dengan monopod.






Poloroid camera.






love the result though.






goodies yang terbaik sedapnya. wish they have instagram for me to follow.






 
another poloroid.







and me.


Tahniah buat Nurul dan Aidzat. 
semoga sampai ke jinjang pelamin dan hingga ke Jannah.
InsyAllah.


Amin.

0 comments :