May 30, 2014

My 22nd Birthday Suprised in Segamat (23.03.2014)



entry dah basi. baru berkesempatan untuk menaip entry tentang suprise birthday party on 23rd March 2014. entry ini ditaip pada 30th May 2014. lama peram gambar gambar dalam phone memory ni. 


selepas menyambut birthday selama 2 hari awal. sebaik lepas Maghrib hari Ahad, 23/3, tetiba Rabeah my formal roomate and classmate ajak keluar. kononnya dia lapar nak makan Domino Pizza. masa tu dah pelik sebab dia puasa hari tu and masa berbuka pun dia dah makan maggie kari dah. macam dah terhidu something fishy masa tu. tapi saya masih buat selamba. sempatlah juga pakai make up cantik cantik and contact lens -.-'' selalunya saya keluar makan malam muka tak sememeh tak bermake up. macam amah dah rupa tanpa make up.



so here's Rabeah. 


masa sampai Domino Pizza dekat Segamat dah pelik kenapa terjumpa formal classmate dekat situ juga. tapi saya buat selamba macam oh mungkin dorang kebetulan nak makan sini. sebab dulu pun terkebetulan nak makan Secret Recipe.




then Rabeah pun bawa saya pergi Dataran Segamat. kononnya nak lepak situ sementara tunggu kawan kawan lain take away Domino Pizza nak makan sesama. macam pelik juga kenapa nak makan dekat Dataran bukan dekat Domino. nampak juga masa tu kereta roomate lagi sorang ada parking dekat Domino Pizza tapi ownernya hilang.




 
last last bergambar dengan Rabeah dekat pokok seakan macam I-City ni dekat Dataran.





masa ni tak pakai spek. maka memang rabun.

dah perasan sebab masa tu nampak Rabeah lambai seseorang dari jauh. mulut pun laju tanya lambai siapa. pandai dia cover. katanya mana ada, betulkan tudung -.-''




 
akhirnya jalan jalan dekat pasar malam Segamat. dapat tengok kasut comel baby ni.









siap ada few classmate bawa keliling Dataran tak nak terbongkar suprised ni. masa ni saya dah menangis dah nampak ada cake and lilin. excited nak tiup. tak sempat nyanyi lagu happy birthday. sesungguhnya saya terharu :')










Tiramisu cake.






masa ni kekok nak potong cake sendiri. Domino Pizza yang lazat !





 
















sampai sekarang tertanya gambar ni guna camera siapa tangkap sebab cantik and sharp.






 
few more photos.





behind the scene before saya sampai.



terima kasih atas persahabatan dan perkenalan kita di UiTM Segamat. sem hadapan majoriti pindah ke UiTM Puncak Alam. yang tidak berpindah, i'll miss you guys.

thanks for this amazing adventure and crazy activities we do involving majority of our classmates.
thanks sayang sayang. till we meet again :)




May 08, 2014

Noor Arfa Batik, Melaka : Belajar mencanting Batik

Ini lah buat pertama kalinya driving ke Melaka dari Segamat seorang diri. macam tak sangka :'D sebab selama ni tumpang kereta orang je nak kesana. tiada motif turun ke sana ikut group of friends yang lain. dorang kesana untuk interview. saya datang tanpa sebab. hanya satu jela kot sebabnya. nak mencanting batik. sebab sejak sekolah menengah lagi teringin canting batik sendiri tapi tak ada -.- hampa.







so here we are di dalam Noor Arfa Batik house. tak ada gambar depan pintu masuk -.-'' sebab memory phone full masa ni. haip.




untuk yang berminat mencanting batik boleh contact Noor Arfa Batik di cawangan yang ada. mereka menawarkan kelas mencanting batik dengan deposit RM50 dan bayaran yuran RM35 seorang. hasil batik boleh dibawa balik ;)



alat mengguna untuk canting wax ke kain seperti latar belakang di atas.







mula mula kena tekap lukisan dulu di atas kain :)








lepas canting. ini untuk elak warna bercampur. 






asal nak ambil bunga ros tapi kawan dah ambil dulu. so saya ambil bunga raya.






kononlah pandai melukis.











warna bunga macam tie dye dah. tak ikut tema. main warna sahaja :)







hasilnya :'D








Rabeah's









bunga orkid by Rabeah :)








bunga ros by Zana :)









by Farah. tak tahu bunga apa :p








water color.









cantik kan? :)









 
rasa macam warna bunga tu dah sama tema dengan tema pemakain saya haritu. haha :P







malam pula merayau ke area Dataran Pahlawan.









dapatlah naik beca menggunakan student price RM20 for 2 person.

masa pertama kali aku naik kena tipu lah jawabnya. sebab perjalanan dia bawa tak sejauh macam di bawa malam tu. berbaloi jugalah RM20 yang dibelanja :)









 
masa ni duit aku takde. so macam moody sikit -.-'' sampai tak nak naik beca sebab takut duit tak cukup. last last naik juga. haha. teman beca saya, Fadh :)










beca paling comel. kami berenam naik beca so ada 3 beca :D








penghormatan.









3 beca.





farewell Malacca! :) till we meet again.




too many memories here.
sebab itu malam itu aku sayu. 




May 05, 2014

BACCSA DINNER for Semester 5 in Bac.Accountancy.

 
here we are. in Semester 5 in Bachelor of Accountancy(lebih dikenali sebagai BACCSA). memang dah jadi keharusan dah setiap kali dinner nak pergi. lagi lagi semester ni semester last berada di UiTM Segamat. semester hadapan pindah ke UiTM Puncak Alam. sayang Segamat. tapi a new place, a new adventure to enjoy to ride and adapt to new situation. takpe. dimana belajar tak penting. yang penting ilmu yang ditimba. cewah. tak gitu?

birthday ke-22 tahun ni dapat naked pallette 2 as a gift from my sister. thanks sister :D jadi kenalah rasmi dengan pakai make up yang dihadiahkan.







 
camera tak berapa lawa. and not overdone my brows yet masa ni.




lokasi dinner tak jauh mana pun. dalam UiTM.







semua touch up dulu.





with few of my classmates.







Qila and Pea :)










PhotoBooth :D









with my lovely roomate, housemate, classmate. 
from left, Rabeah, me and Farzanah.









me, Farzanah and Rabeah.
I'm the only one who's not wearing heels. lupa nak bawa -.-''








sad but true. ceh. 











di meja makan.








 
one of the pretty girl in class, Farahin in red dress :)








with pretty syida :)








door gift untuk semua :)








with the brainy of the class, Yati :D







si kurus tinggi lampai, miza :)







with Qil yang sentiasa ceria.








with pretty Rin :)







testing monopod dan shutter time ni :)







1

2








 
with Umi, Amin dan Nazrin :)









business woman, Mimi :) 








Me, Mimi and Pie. 





 
jejaka kelas 5A, Umair dan Azrul.









monopod again. using iphone front camera sebab tu tak berapa cantik and sharp sangat gambar.





my classmates :)






sayang semua :*







with the Prom Queen on my left, Kak Izyan Madihah and on my right Kak Nabilah :)






masa ni excited nak bergambar dengan dorang. haha







siapa yang snap muka aku hodoh pegang monopod ni? -.-''





behind the scene.




 
masa nilah ceritanya muka aku nampak hantu. 
konon ingat cantiklah buat pelbagai expression.
sekali nampak macam hantu, nenek kebayan.
semua kawan terus takut tengok gambar ni -.-


 
so next time, kalau pakai make up, never ever make facial expression macam hantu.




lovely dinner, lovely coursemates, lovely food. lovely moment.
i'll cherish this moment forever.

see u guy at UiTM Puncak Alam next semester :)