August 13, 2014

Hari Raya 2014

masih belum terlambat lagi nak mengucapkan Selamat Hari Raya kepada semua :) setelah sekian lama menyepi. macam biasalah. saya memang jarang buka laptop nak update kisah hidup -.-" feeling old rasanya nak berkongsi kisah kehidupan. maka harini ialah 13hb Ogos 2014 bersamaan dah 16hari menyambut Hari Raya. Hari Raya tahun ini macam biasalah. sama je seperti sebelum. memang lebih duduk rumah menyambut tetamu. tak kemana sangat and tak ber-open house sangat.

tapi raya tahun ni rajin sikit sebab saya buat macam macam biskut raya :)


 
Kuih Sugi (kiri) dan Biskut Lidah Kucing atau rainbow cookies (Kanan).


dua dua baru first time belajar buat  -.-''
hasilnya mengkagumkan sebab ramai makan :P




 
cornflakes madu(kiri) dan biskut sarang semut(kanan).






tak dilupakan juga chocolate chips selain dari biskut semperit :)


tahun ni paling banyak buat kuih :D




 photo 319a5b1a.gif photo 319a5b1a.gif
Raya pertama saya dah bangun lewat :P tak sempat bergambar satu keluarga. kakak saya sekeluarga je bergambar raya. sedih sedih :P

raya dengan kehadiran permata baru, Qaisarah :D






me with lil Firash yang leka tengok camera Instax(poloroid).








mujur tak on camera tu. setiap film yang keluar will cost RM2.50 :) 
Nama pun poloroid camera, memang jarang gunalah jawabnya.












tetamu pertama. dari kiri, isteri kepada cousin, cousin, elder sister and me :)

baju saya memang a bit loose and terlebih labuh -.-''











bergambar sebelum nak balik kampung.










dalam perjalanan ke kampung di Lenggeng.










selfie with sister and cousin :)





my cousin, Nurul, me and sister, Alak.











dah sampai kampung masa ni. seronok gambar dekat corridor depan.











 
tak dilupakan my newborn nephew, Mirza dan niece, Humairah yang tak dapat beraya di Seremban. tahun ni mereka beraya di Batu Pahat.









dah 22 tahun, masih dapat duit raya :D






 photo 319a5b1a.gif photo 319a5b1a.gif


ucapan ribuan terima kasih juga kepada yang sudi beraya di rumah kita. tak ada apa sangat pun nak dihidangkan sebab korang datang raya ke-4. heee. banyak makanan dah habis sebab ramai tetamu since 1st day of Hari Raya. but tak mengapa, korang dapat merasa biskut raya buatan tangan saya. hee




 
with Salbiah Asim. came all the way from Rembau. thanks dear.
lama tak jumpa. rindu yang amat. i look pale. itulah kenyataannya bila muka tak pakai make up.







with Sal, and Sal's cousins and sister :)








poloroid pictures.








menggunakan monopod.










 photo cd33ffb0.gif


and then there's Adila and Hasif. thanks for coming! 












 photo cd33ffb0.gif










tak tahu nak cakap apa. but that's how I spend my Hari Raya.

Selamat Hari Raya semua. Maaf Zahir dan Batin.