February 19, 2015

Pantai Port Dickson @ 14th February 2015, Saturday

Assalammualaikum dan salam sejahtera. Alhamdulillah. Dah masuk minggu ke-3 intern. so masa nak bersosial jalan sana sini macam tak ada sangat. selalu bagi excuses nak keluar :'D alasan sebab penat kerja. susah nak cakap penat dia macam mana. tapi kerja menggunakan otak ni memang penat. tak ada siapa faham.

Hari Sabtu lepas, my friend, Shana ajak keluar kononnya nak berpicnic. suka plan last minute. dahlah Sabtu tu saya kerja setengah hari sebenarnya. jadi memang tak prepare apa apa nak masak or bekalan nak makan disana. sudahnya bawa diri dan monopod. nasib baik Shana boleh drive :D 






on the way to Port Dickson, terjumpa lori ni dengan sign "Budak Nakal". amboi :D









sampai di sana around 5.30 pm. almost sunset. saje pilih tempat yang betul betul hadap laut walaupun terdedah dengan sinaran matahari yang mampu memberi sunburn sedikit :)








siap beli tikar RM6. Gara gara lupa bawa tikar. nak beli tikar besar takut macam membazir.

















Shana bawa bekal lunch dia. saya bawa keropok satu bungkus je.
okaylah tu ;p











menjamu selera.













 
Saya dan Shana.
















 



















behind the sunset.










mujur tak ada pencuri. relaks letak handbag phone semata mata nak tangkap this moment.













tak dapat main bubble sebab dah lewat sangat. snap the person behind with the bubble jela :'D








bought ourselves coconut shake special. nyummies~




















after edit.













video
testing slow motion on the Iphone.






video
The surroundings.







Thank you Shana for this short trip.
looking forward to more unplanned trip like this.
or plan ones.