April 20, 2016

24th Birthday Celebration with family 19 March 2016

Salam semua. Alhamdulillah for another year. Bagi yang tak mengenali saya, arwah ibu saya sudah kembali ke Rahmatullah pada 25 Ogos 2015. Banyak dugaan nak ke tahun 2016. Kerinduan tetap dirasa. Diminta sedekahkan Al-Fatihah kepada arwah.

Birthday celebration kali ini disambut bersama seluruh ahli keluarga dan digabungan kek birthday bersama abang sulung saya yang lahir pada 15 March. Birthday saya jatuh pada 23 March, Sambut awal sikit dari biasa.

Tak sempat snap gambar kek dan hidangan. Terima kasih to the whole family yang sudi celebrate sama.


Seperti biasa, anak anak buah yang excited hembus lilin dari Maksu dia sendiri. Nasib baik tak terbakar bulu mata. hehe









Sejak ada anak buah biasanya kami akan buat acara tiup lilin sebanyak 5 kali atau lebih bagi puaskan hati anak buah yang sorang sorang nak hembus.






Daripada yang tua hingga kemuda boleh participate nak hembus lilin.










Alhamdulillah dah 24 tahun. Dulu berangan umur 23 tahun dapat kahwin atau bertunang.






Dibawah ini disertakan video majlis peniupan lilin.
Tahun depan mungkin disambut dengan ahli keluarga baru. hehe
Doakan. mudah mudahan. 



video

April 19, 2016

OneStevia Finest Natural Sweetener 20ML (Pemanis semula jadi)


One Stevia Liquid adalah supplemen pengganti gula tebu yang mujarab,efektif dan berkesan.Umum mengetahui gula tebu lebih mendatangkan banyak penyakit kepada tubuh badan kita.
Bertukarlah kepada gula yang lebih sihat harini. One Stevia Liquid terbukti membantu merawat supaya anda dapat menjalani kehidupan yang lebih selesa,dapat kembaliberibadah dengan khusyu’ dan tenang dan dapat menikmati kehidupan yang bahagia & aman bersama keluarga yang tercinta.




One Stevia Liquid ini berasaskan ekstrak daun stevia (stevia rebaudiana), iaitu sejenis daun yang digunakan sebagai pemanis semulajadi dan tiada kalori.

Dengan ekstraknya mempunyai rasa manis sehingga 300 hingga 500 kali ganda mengikut gred dan kepekatannya, ianya sesuai dengan pesakit KENCING MANIS DAN DARAH TINGGI yang memerlukan pemanis atau gula rendah karbohidrat dan kalori sifar.









Antara kebaikan OneStvia adalah seperti berikut :-
  • Berupaya menurunkan bacaan gula dalam darah untuk pesakit kencing manis
  • Menstabilkan tekanan darah tinggi
  • Mengawal masalah berat badan (Obesiti) kerana stevia adalah 'zero' kalori
  • Melawaskan pembuangan air kecil
  • Meningkatkan daya tahan penyakit dan daya penyembuhan
  • Mengatasi masalah sukar tidur
  • Merawat rabun
  • Mengurangkan masalah keletihan dan kelesuan
  • Alternatif ‘Self Healing’ Selain Pergi Ke Pusat Rawatan dan Hospital
  • Senang untuk dibawa kemana sahaja kerana saiz yang kecil



Siapa yang perlu dapatkan One Stevia Liquid :
  • Anda yang mempunyai penyakit kencing manis atau darah tinggi
  • Anda yang ingin menjaga kesihatan dan mecegah penyakit kencing manis atau darah tinggi
  • Anda yang telah mencuba pelbagai produk rawatan kencing manis atau darah tinggi tapi tidak berkesan
  • Sangat sesuai bagi yang ingin mengurangkan berat badan ( Obesiti ) dan yang mempunyai diet berat (bina badan)





Cara penggunaan One Stevia Liquid :
  • Bagi pengguna yang sihat
    • Titiskan ke dalam minuman dan masakan mengikut citarasa sendiri tanpa bimbang akan kesan buruk GULA TEBU.
  • Bagi pesakit kencing manis dan tekanan darah tinggi
    • Disyorkan titiskan di dalam air kosong. Sebaik-baiknya air R.O (Reverse Osmosis)
  • Penggunaan ideal
    • Berhenti terus dari menggunakan GULA TEBU !!! Bancuhan biarlah lebih manis dari citarasa anda.


Saya adalah agen sah bagi produk OneStevia. Bagi COD boleh whatsapp saya di nombor 011-36531164 (Firdaus)

Krim Jerawat Datang Bulan / Krim Jerawat Hajah Ramlah


Salam semua. Kali ini saya nak cerita tentang satu produk kecantikan yang ternyata berkesan. Seakan krim malam. Penggunaannya kena konsisten. Baru berkesan nak hilangkan jerawat di muka. Penggunannya sangat mudah, Hanya perlu letakkan krim di jerawat. Sangat berkesan jika digunakan secara konsisten sebelum tidur. 

Bangun pagi, confirm jerawat dah kecut! :)




Ramuan utama adalah kapur dan pati kulit kayu willow putih 📦


Kebaikan produk ini ialah :-
🌸

  • Mengecutkan jerawat dalam masa 4 hari.
  • Mencerahkan parut jerawat untuk sekatakan kulit
  • Tahan 2 bulan dengan cara penggunaan 
  • Boleh digunakan oleh ibu mengandung
  • Sesuai untuk lelaki dan wanita
  • Size yang compact/mini. Mudah dimasukkan di dalam poket dan didalam handbag
  • Boleh dipakai sebelum tidur.
Cara pengunaannya :
1. Basuh muka sehingga bersih.
2. Letakkan krim ini HANYA di atas jerawat. Bukan disapu nipis di seluruh wajah.
3. Pakai selepas isyak dan sebelum subuh (sepanjang malam).
4. Jika selepas krim mengeras, ia merekah sedikit dan tertanggal dari wajah. Itu adalah normal.
5. Basuh wajah keesokan harinya seperti biasa.
6. Jerawat baru nak naik biasanya tidak akan keluar kerana terus mengecut dan sembuh.
7. Jika jerawat besar, krim ini akan mencepatkan proses matang jerawat.
8. Amalkan krim ini jika parut jerawat masih kelihatan.
9. Krim ini juga sesuai digunakan untuk bekas jerawat lama.



Dibawah ini disertakan feedback Krim Jerawat Datang Bulan By Hajah Ramlah
















Untuk pembelian secara online, boleh direct whatsapp saya di nombor 019-3719329. Saya juga menyediakan servis COD basis area Senawang dan Seremban.


Thank you :) Go be beautiful

Elysian Booster Serum 15ML

Salam semua. Rasa macam dah berhabuk dah blog ni. Dah setahun lebih tak update apa-apa. memandangkan busy dengan study. Zaman study dah habis dah. Sekarang dah masuk alam pekerjaan dah. Malam ini saya nak share satu produk kecantikan yang bagus untuk kulit muka. Alhamdulillah kulit muka saya makin licin dan flawless gitu. hehe

Memperkenalkan Elysian Booster Serum. Serum ini adalah gabungan utama dan pertama di Malaysia menggunakan witch hazel dan pomegranate oil seed. Pembuatannya adalah menggunakan teknologi dari Germany dan setanding dengan produk ratusan Ringgit yang berada di pasaran sekarang.

Witch Hazel Water mengandungi jumlah astrigent yang tinggi iaitu tannin. Mampu menghilangkan minyak berlebihan pada kulit, mengecilkan liang terbuka dan melawan bakteria yang menyebabkan jerawat tumbuh pada muka.

  • Anti inflammatory - Sangat berkesan untuk sunburn (DIJAMIN)
  • Menghilangkan blackheads dan whiteheads (Perlu dipakai secara konsisten)
  • Pomegranate Oil Seed mengandungi punicid acid yang meningkatkan penghasilan collagen fiber yang akan menghilangkan garisan halus di bawah mata 
  • Anti penuaan
  • Merawat kulit rosak kerana tersalah guna produk kecantikan lain di pasaran
  • Sesuai untuk semua kulit
  • Sesuai untuk yang ada ruam. (Baby boleh guna juga)

Yang paling penting sekali ianya halal dan KKM approved (NOT150902912K)




Antara kebaikan Elysian skin booster serum ini adalah seperti berikut :-

  • Mencerahkan kulit gelap dan kusam
  • Mengurangkan masalah kulit kering dan berminyak
  • Menjadikan kulit lembap dan anjal
  • Mengurangkan jeragat
  • Menghilangkan masalah kulit tidak sekata
  • Menghilangkan semua jenis jerawat (nanah/jerawat pasir)
  • Menghilangkan semua jenis parut (parut jerawat terutamanya)
  • Mengurangkan eyebag bawah mata
  • Menghilangkan oil seed/kolestrol bawah mata
  • Menghilangkan garis halus bawah mata
  • Eczema
  • Sesuai untuk kulit sensitif
  • Mengecilkan liang roma
  • Mengurangkan blackheads dan whiteheads
Dibawah ini saya sertakan feedback dari pengguna setia Elysian Booster Serum











Saya adalah salah seorang agent berdaftar bagi produk Elysian Booster Serum.

Harga saya jual hanya RM85. Boleh whatsapp saya di nombor 019-3719329 untuk order. Bagi yang prefer CASH ON DELIVERY (COD) basis, boleh whatsapp saya. Saya ada menyediakan servis COD area Senawang dan Seremban.

Thanks