January 06, 2017

Majlis Persandingan Naadhirah & Firdaus ~ 10 December 2016

Selamat petang semua. Berjumpa lagi kita di post seterusnya. Majlis persandingan saya 10 December 2016. Sebelum tu, Selamat Tahun Baru! dah masuk dah tahun 2017. Alhamdulillah diberi kesempatan masih disini sihat dan mampu taip blog sambil kemas rumah 😏 baru beli almari, maka semua baju tak sempat berlipat. hehe


Okay lets begin! Drum rolls please~~~~~~Untuk blogpost masa nikah 9 december 2016, KLIK SINI 


WARNING : BANYAK GAMBAR PENGANTIN. haha






Di luar rumah ada 8 khemah. Siap ada cendol untuk para tetamu. 












Sebelah cendol turut disediakan kuih muih sebagai pencuci mulut.













from left, Pak Uda, Nurina Izni, Mak Uda, Mak Ngah, Mak Teh dan Mak long πŸ’•πŸ˜‹















Belakang yang pakai tudung purple tu, kakak sulung saya Asya. Yang tengah duduk tu Ayah dan makcik. Videographer belakang tu tengah rakam moment tu. hehe











Tak dilupakan goodies untuk kanak-kanak yang ahdir. Tak packing atau ikat ribbon pun. Letak di meja untuk sesiapa yang nak ambil. hehe










Gula gula favorite budak budak. smarties.




Terima kasih kakak yang belanja doorgift untuk kanak kanak. Alhamdulillah.









Untuk tetamu dewasa, saya beli popcorn in bucket sahaja. Sebab saya jenis malas nak spend masa buat doorgift sendiri. tempah siap 1000 unit RM1.80/pcs. 



Bagi sebarang tempahan boleh refer instagram ToisePopcorn.

Harga di atas siap tampal stickerπŸ˜‹














Abang no-2, Emal yang dalam proses susun popcorn atas meja.
Terima kasih kepada beliau dan kekasih hatinya yang sponsor sirih junjung dan juga hiasan hantaran berserta vip door gift. hehe


Jasa mu dikenang. Thank you Kak Sabrina!








Harini siap cepat sikit. Baru nak breakfast mak andam dah sampai taw pukul 9 pagi! Haha. apelagi kesudahannya tak sempat makan dengan family. nasib baik ada bridemaids (Shana, Sal, Yana dan Izzyan) yang bergegas tolong ambilkan makanan dan minum untuk sarapan sambil sambil makeup tu. hehe. Alhamdulillah







Gambar tengah bersiap photographer tak sempat snap sebab saya sendiri tak rancang pukul berapa mak andam sampai. haha. saya ingat pukul 10 rupanya awal satu jam. Photographer pun terkejar dari rumah taw. haha


Antara yang sampai awal ialah staff Radzi & Co, Kak Lin sekeluarga dan juga staff Mohd Noh & Co, Kak Hani sekeluarga. Maaf tak dapat paparkan gambar disini sebab tudung tersingkat masa tu. haha



Antara juadah yang disediakan.









Sebenarnya pengantin sendiri tak tahu menu pada hari tersebut. HAHA








Antara rakan Georgians yang sampai awal. Terima kasih korang sudi singgah hadir before gerak ke majlis lain.hehe












Belanja sikit freestyle! 










Bersama cousins, anak buah dan sister 
πŸ’™πŸ’šπŸ’›πŸ’œ








With Fadhilah, Sara and friend. Alhamdulillah. terima kasih datangπŸ˜‰














Aina tengah sign guestbook. Thank you darls 












Okay untuk majlis persandingan saya di Paroi, saya ada sewa instabooth atau photobooth untuk para tetamu. Snap gambar dan terus dapat printed copy.


Saya sewa dari pukul 12-4 petang.
akan dapat free props dan guestbook.

Untuk sebarang pertanyaan dan booking boleh contact InstaboothMelaka.
Harga saya dapat harga promosi RM999.





Meja makan beradab untuk pengantin dan keluarga.










Kek pengantin ni tempah daripada Nikihs Cuppies



.









Deco meja makan vip untuk makan beradab.










DJ bersama kakak sulung saya.














Kak Lin dan keluarga. Nilah salah seorang staff Radzi & Co yang datang paling awal. hehe. 
Terima kasih Kak Lin πŸ’‹












Kak Zuly, Qisha, Along dan Mirza. Humairah tak ada pula dalam gambar ni. hehe. 
Abang sulung saya dan keluarga.














The bridemaids! Yana, Shana dan Salbiah. Thank you guys sudi bertugas on the day.











Nana. Thank you tolong handover all popcorn tu tetamu. Siap datang rumah 3 hari berturut daripada malam berinai, nikah sampai sanding teman. Thank you! πŸ’‹











Bang Lang (suami kakak sulung) bersama Qaisarah dan Firash.










Pengantin pula nak bergambar di tangga dengan gaya nak nampak kurus. 













Alhamdulillah.
Fresh bouquet tapi macam dah layu. haha














Bersama pengapit saya for the day dan bridemaids.









KETIBAAN PENGANTIN LELAKI 


masa ni gelabah kejap sebab Rebana request nak kompang awal sikit. maka elok elok ketibaan pengantin pukul 1.30petang, jadi pukul 12,30 petang. masa tu tetamu tak ramai lagi kami dah berarak. Haha. SEGAN K SEGAN dengan suami sendiri. 😏






Amni, my ayang ayang (hahaha) danYusri.










ibu pengantin lelaki bersama para keluarga belah pengantin lelaki.\












Ayah pengantin lelaki.











Ketuk gendang sikit. yeke gendang? haha. tak tahu nama














Berdirih megah dan relaks sungguh suami 😊











Alhamdulillah masa ni cuaca memang tak ada mendung. cuma agak terik sampai cair makeup. haha. Tapi alhamdulillah 😊










Barisan sedia untuk berarak. hehe
Masa ni baju Pak Long dah lebih kurang sama dengan pengantin dah hijau lumut. haha











Sebabkan tiada sepupu sekolah rendah maka anak buah jadi mangsa kena pegang bunga manggar dengan bantuan kakak saya. lol. Baik je dua orang ni.











Bekerut terus muka pengapit sebab panas.
 part pening pengapit nak pegang payung and at the same time nak kipas pengantin. haha

















Suami again muka biasa biasa je. haha. sangat tenang orangnya dia ni.











Alak bersama Firash dan Humairah.










tutup sikit muka pengantin.












praktis salam cium tangan bukan pipi.












Yay dah boleh pegang tangan suami. hahahahaha



k tak lawak tapi sebenarnya masa ni memang segan k.










puas cover jalan slow. Makeup cair sampai pengapit pening nak lap.











dah boleh hashtag dah #blessed









Bunga manggar seterusnya abang sulung dan Mirza pegangkan. 
Thank you!











masa ni lah mula cover cun.










Bacaan doa sebelum memulakan majlis.











πŸ’ž










persembahan dimulakan.











Saya lupa nama persembahan. Tapi masa ni sangat kagum pakcik ni menari. hehe







Bunyi piring.













Bersanding untuk upacara tepung tawar. Ni adalah adat melayu. Tak perlu pun sebenarnya. Tapi adat. hehe, jadi letakkan air mawar beserta hirisan daun pandan dan bunga mawar.











dimulakan dengan menrenjis daripada keluarga belah pengantin lelaki.















Masa ni dah rasa sayu dah. 😒😒😒😒












T_T

okay, indescribable feelings for me to express. 
Tapi masa ni my mother-in-law memang menangis.














😒😒😒😒







pesanan ibu "Jaga Firdaus baik-baik ya"










acara diteruskan dengan merenjis oleh sedara sebelah pengantin lelaki.










with my dad.












Penyampaian lagu daripada adik suami yang berduet bersama rakan kepada rakan saya. hehe













Sesi makan beradab pun bermula.



Sejujurnya jadi pengantin ni memang tak sempat nak makan sangat pun sebab perlu juga layan tetamu yang datang raikan kita. Suami sedih tak dapat habiskan makanan dia. haha











ala sayang sayang ❤✌















Saya ada hired videographer juga for the day yang juga videographer untuk wedding kakak saya 4 tahun lepas back in 2012. seperti biasa akan ada sesi pengambilan video kata kata ucapan daripada keluarga, sanak saudara dan rakan rakan lain.






Untuk sebarang tempahan videographer boleh hubungi Brinai Video.












Untuk meja vip, kami setup table di depan rumah sahaja. kawasan agak sempit sebab catering guna meja besar sangat pula 😑













okay last and not least, thank you to Fatin Juliana dan Eyka Hamasuba yang datang jauh dari Shah Alam nak raikan kita tapi kita tak kesempatan datang wedding kak Fatin sebab terlepas event wedding dia 2 week after my wedding. so sorry T_T









sekitar majlis.










seniors from KGV Kak Linda, Kak Areefah dan Cikgu Dafikah πŸ’•
Thank you for coming :)










Sesi pemotongan kek.

Gambar suap kek segan nak upload. haha










My new family. Alhamdulillah.










my bestfriend from highschool.

from left, Azira (gf asip. haha), Hasif, Shana dan Yana.









Thank you Amoi (Nurain) datang jauh dari Melaka! 










Thank you Nadiah dan Sharifah datang jauh jauh dari Shah Alam!














Kawan UiTM Segamat back in 2013. Alhamdulillah. Thank you korang yang datang jauh jauh tu. hehe












Thank you Zetty datang jauh jauh from Muar.


Terharu kawan kawan could make it to the wedding. hehe








Officemate kakak saya (in purple). Thank you guys!










Thank you Dania sudi hadir. hehe.










Thank you Huda dan Zetty!









Yang ni rare. Aizat my ex officemate di Mohd Noh & Co. Datang seorang diri sampai tersilap pergi wedding orang lain. Tak dijangka jiran saya juga ada kenduri kahwin pada hari yang sama berdekatan dengan lorong saya. sampai terconfuse kejap. haha😏

Thanks Aizat!





Maafkan saya tak dapat berjumpa semua tetamu pada hari majlis. Terima kasih pada yang sudi hadir. Tak sempat ke luar khemah sebab terlampau ramai tetamu di dalam rumah untuk bergambar di pelamin. Pukul 4 petang terus keluarga gerak ke library lama di Seremban untuk sesi outdoor photoshoot.


Pada hari persandingan tu Alhamdulillah masa bersanding cuaca cerah. Selepas zohor baru start hujan yang lebat. Maka sesi bergambar di luar pun delay kejap sebab hujan.

Suami saya siap telan panadol sebab nak pitam. Penatlah tu ramai nak bergambar dengan dia. hehe. Saya pun baru baik demam masa tu. Alhamdulillah ada bridemaids yang memahami teman tidur siap tolong tuam tuam kepala sebab badan panas sangat.









Gambar kedua ni kelakar sebab husband tak sempat nak pose saya menyelit dekat depan camera.
Bertabahlah dapat bini cmni. haha









Yang bestnya photobooth ni kita boleh request nak softcopy gambar ditangkap.
Hehe, Alhamdulillah.








Pengantin takeover photobooth.








Sempat bergambar dengan bridemaids and Mira. hehe








Muka nampak garang sebab dah penat senyum. hehe







 Masa pergi outdoor terserempak dengan pengantin baru juga. One of my highschool mate in KGV. Georgian selamanya. Achi. Tahniah cik Athirah Syezlin dan pasangan!














Bang bang. Muka suami seposen je sebab penat. 
HAHA. dia kena terima isteri suka bergambar.







Doakan hubungan kami dirahmati, bahagia dan dilimpahi barakah sehingga kekal ke Jannah.
Amin.


Kalau saya jadi api, awak jadi air. Kalau awak jadi api, saya tak janji saya jadi air sebab keras kepala. haha. Love you husband ❤✌πŸ‘€








A big shout out to my family members yang berkorban tenaga dan duit untuk persiapan majlis perkahwinan saya. Terima kasih untuk tenaga yang disumbangkan. Harap dihalalkan. Sampai ke malam dari bab mengemas sebelum majlis sehingga selesai majlis, doranglah segalanya.

Thank you Asya dan Banglang, Alak, Emal, Along dan Kak Zuly, Nana, Shana, Sal, Yana, Izzyan, Mak Teh, Mak Ngah, Mak Uda dan semua sekali. Banyak nama nak selit ni. hehe.

Thank you for being apart of the wedding! Love uolls.

Doakan jodoh kami berpanjangan dan cepat cepat dapat zuriat yang soleh dan solehah. 
AMINNNN




CREDIT PHOTO TO FATIN ROSLAN PHOTOGRAPHYATTIRE & MAKEUP BY AINI GEMALAI ANGGUN

0 comments :