February 08, 2017

Salbiah Asim Bachelorette Party (21st January 2017)

Hi guys! Welcome back to my blog. Its Nad here!  

Intro sikit. Tahun lepas in November my besties decide to celebrate my last few week before tied the knot. So in the month of January just few week before one of my bestie finally getting married, we decide to celebrate her on our mini Bachelorette Party at one of the classic restaurant that serve seafood and western. The best part is she have no clue about it at all! HAHA.

My acting few week before the day actually worked! 

On new year, I went to JB with my husband. Met her. Have lunch together. Siap cakap nak datang Johor 21 Januari ni sebab ada wedding saudara. and she was like okay nanti dia free kan schedule dia. So one week before our party, saya dah siap plan booking hotel and servis kereta (tukar tayar that cost me RM1,200).

Sempat singgah rumah mertua before hit the road. hehe




our theme for the party is blue and white. Tudung blue. dan baju jenis macam ala cowboy and must be plain white. but sadly terbeli baju bercorak. but sokay sokay. tudung labuh so tak perasan baju bercorak. haha.








Around 12.00pm bergerak dari mertua ke rumah one of my other friend, Fara.










Muka mengantuk masing masing. Sebab baru balik Seremban dari Puchong the day before.






okay yang ni part kelakar kejap. Biasalah bila duduk sebelah suami akan ditugaskan untuk jadi co-pilot to check the waze. I WAS LIKE SO CONFIDENT WE GOING TO ARRIVE AT 1.30PM. hahahaha. Padahal it state 1 hour 30 minutes. We arrive at JB dalam pukul 3.30pm actually. Sampaikan kawan yang nak kahwin(Salbiah) tu stress sebab kata sampai lepas zohor. Last last kata dekat dia sampai lepas Asar. Then postpone lagi cakap before maghrib around 6.30PM.



Sebenarnya lepas sampai Johor tu kami terus check Zoom Inn Boutique Hotel nearby Tune Hotel, Tampoi. Kami pilih Zoom Inn Boutique Hotel sebab tu rasa berdekatan dengan rumah bakal pengantin. Sebenarnya ada hotel lagi dekat. Haha. plus Zoom in Boutique Hotel ni menepati budget kami yang nak under RM100/malam. Saya dengan husband sebilik. Gadis gadis lain sebilik.



Lepas solat jamak terus pergi Kampung Melayu untuk perkena Murtabak Cheese. Bukan original Murtabak Cheese taw. ni seakan original Murtabak Cheese Johor tapi tak sama. Boleh check maps dibawah untuk ke sana.



Pekena ABC waktu petang dengan husband memang terbaik. hehe. Alhamdulillah.









Murtabak Cheese. nyum2.









With Yana dan Farah. 







around 6.30pm kami berpecah dua kereta. Yana dan Farah akan jemput Shana di hotel dan beli helium belon semua. While my husband and I jemput Sal macam menunjukkan kami berdua je ada di Johor. Masa ni memang Sal have no idea yang lain lain ada. hehe.





Siap distract Sal bawa pergi butik butik area Angsana Mall. Sal pun just ikut the flow although dia tengah lapar masa ni sebab tak makan seharian.




While Yana, Farah and Shana setup tempat nak celebrate di Nonies Seafood Restaurant, saya dan husband pula puas lengahkan masa singgah Jusco untuk solat Maghrib dan beli makanan ringan sebab Sal hampir pitam 😉😊😊Nampaknya lah plan berjaya nak kenakan dia. hehe.


Setibanya di Nonie Seafood, husband saya terus gerak balik hotel leaving Sal and I at the restaurant. Tell you what, restaurant ni sangat best kalau korang nak makan with family or friends or even romantik dinner. Concept dia sangat cantik cause all the dining table and chair are white even the floor. Betul betul di persisiran pantai or to be atas laut to be exact. Dan boleh nampak sempadan Singapore.




Here is the location.

RM38/sekepala. For more details boleh visit their official website HERE.



Masa bawa Sal ke sini saya kata ada dinner gathering kawan zaman kolej. Saje minta Sal temankan. Tak sangka pula Sal okay je ikut. Siap tolong cari meja mana kawan rekaan kita tu duduk. Then saya tunjuk "Tu dorang" sambil jari hala ke satu sudut corner di kedai tu. 

Sal terdiam kejap 2,3 saat until shout out " EH KORANG!!! KORANG DEKAT SINI! "



Me and Yana. 









This was taken masa dorang dah settle beli belon and nak setup tempat.














Nak tunjuk view restoran sebenarnya ni. 


Disini makanan dihidangkan secara buffet. You can take as many you like. Boleh order kalau tak ada macam ikan masak 3 rasa atau udang tepung ke. hehe





Bergambar bersama Yana konon nak testing camera dulu.








Sesi photoshoot bermula selepas makan.











BESHTIEBESH SINCE 2006.
Yana, me, Salbiah, Farah dan Shana.









with my girls.












Selfie muka dekat sikit.











Poyo sikit. haha.







Bride to be.



hasil menggunakan Huawei P9. menarik menarik.









Selfie ramai ramai macam tak ada orang sekeliling.








Nampak tak seri pengantin tu. Tapi dia ni memang sejak sekolah cantik. hehe.

Untunglah Nu'man.








nice shot dari abam Nonies Restaurant. Thank you! Boleh nampak city of lights kejap belakang tu.











After dinner we decide to singgah Bazar Karat di Johor Bahru. 
lama tak datang sini. Sempatlah juga beli sehelai shawl dan memory card handphone.

macam kadet polis dah rasanya.










Bride to be dengan isteri orang.







Selepas ke bazar karat konon nak singgah Kilang Bateri yang ada banyak kedai hipster hipster kononnya. Tapi takut tutup awal, kami tak jadilah. makanya singgah cafe yang hampir tutup untuk minum minum.

Muka dah penat.












so thats the end of my blogpost for today. ambil masa sikit nak update blog sebab malas transfer gambar dalam laptop. See you guys in the next blogpost!

Salbiah pun dah selamat nikah dengan Nu'man dah last week 4 Februari 2017 Alhamdulillah. Semoga cepat cepat dapat baby baby k. I belum ada rezeki lagi in case people wondering bila nak pregnant. Haha. doakan saya k. AMIN.

0 comments :